BoarsHill fireplace refurb

Very exciting to have produced numerous pieces for our clients home in Boars Hill. The fireplace sat in anawkward space in a very large anti room. There was no focal point aside from the general beauty of the space itself. However we have just given a slight grandeur back to the space and a point to the room, with this newly commissioned fire surround. Marble for the insert was sourced locally and had a slight green tint and a fleck that added to its overall quality. The piece stool almost 6ft in the end.

 

All done! complete with newly designed fireplace surround, A new front edge, that is fitted to avoid evidence of screw fitting.

All done! complete with newly designed fireplace surround, A new front edge, that is fitted to avoid evidence of screw fitting.

We are off!-     the hearth being formed - evened up and with heat protecting sub screed applied.

We are off!-     the hearth being formed - evened up and with heat protecting sub screed applied.

Putting down the Firebrick tiles with Vitcas fireproof adhesive. The tiles have a beautiful deep lustre (teapot brown) that just sings.

Putting down the Firebrick tiles with Vitcas fireproof adhesive. The tiles have a beautiful deep lustre (teapot brown) that just sings.

At just under 3m wide the span was quite large and certainly grand. We were enormously pleased with the design that we produced for the surround and which was created in conjunction withthe Barr Joinery team.

japanese bathroom

This room is called the Japanese bathroom because all the builders named it that, since our client found a square japanese soaking bath to use. Its actually a compact en-suite bathroom, created by nicking a bit of under-stairs space and built in wardrobe. Notice the Square-ish bath tub. This lends it its title really.

This room is part of the Georgian house conversion, where we also designed the kitchen and two further ensuite bathrooms. Carried out in 2010.

 

rogue_designs_japanese bath

The room has no windows, and lighting is key here, with separate controls creating different atmospheres, gentle and moody for an evening, clean and bright for a wake up. Clean lines, subtle lighting, simple fittings, and a soft blue rubber floor from dalsouple lend this room a spa like quality.

 

Feature lighting at the rear and to the right gives a light warm ambient effect that can be controlled whilst having a bath.

 

rogue_designs_japanese bath11.jpg

All the elements and fittings used needed to be compact, but still stylish. We used a mixture of Bisque, Bristan, Ideal Standard and Hudson Reed fittings.

 

rogue_designs_japanese bath3
clean lines

clean lines

Vertical tiling came from an inspiration picture by our client of the London Underground.